Ucrete

Ucrete industrigolv är ekonomiska eftersom de har lång livslängd,

är lätta att installera och tillgodoser alla den moderna bearbetningsindustrins krav.

Det unika produktsortimentet bygger på den robusta polyuretanhartsen Ucrete,

som under fyrtio år har byggt upp ett oöverträffat renommé tack vare sin användbarhet överallt

inom livsmedels- och dryckesindustrin, kemikalie- och läkemedelsindustrin.

PÅLITLIGA UNDER ALLA FÖRHÅLLANDEN

Kombinationen av hög temperaturresistens och hög elasticitet gör att Ucretegolven klarar spill av material med mycket hög temperatur och extrema värmeförhållanden.

De flesta hartsgolv mjukar vid 60 °C eller lägre temperaturer, men de unika och slitstarka Ucretesystemen medpolyuretanharts påverkas inte förrän temperaturen går upp över 130°C. Ucrete industrigolv finns i fyra tjocklekar: från 4 mm, som tål upp till 70 °C, till 12 mm, som klarar de mest extrema miljöerna med spill med temperaturer på upp till 150°C.

Den ökande tjockleken skyddar vidhäftningen till underlaget mot den enorma belastningen från en värmechock. Vidhäftningen under ett 9 mm Ucretegolv når 70 °C på 2 minuter om kokande vatten hälls på ytan. Skador är dock osannolika om det rör sig om små mängder spilld vätska. En kopp kaffe som håller 90 °C skadar t.ex. inte ett 4 mm tjockt golv. Däremot blir det troligen skador om 1 000 liter vatten med temperaturen 90°C hälls ut på golvet. Ett 9 mm tjockt Ucretegolv klarar regelbundna utsläpp av kokande vatten.I miljöer där extrema värmeförhållanden förekommer krävs givetvis ett välkonstruerat underlag av hög kvalitet. I synnerhet måste det finnas utrymme för potentiella stora värmerörelser i underlaget.

Det finns inget enkelt test som kan visa att ett fabriksgolv tål extrema värmeförhållanden under många år eftersom variationen i golvens kvalitet och konstruktion skiljer sig så mycket. Ucretegolvens kvalitet bygger på över 40 års erfarenhet i aggressiva industrimiljöer över hela världen.

Robusta Industrigolv

Ucrete industrigolv är en serie robusta golvbeläggningar som tillverkas med hjälp av det unika och tåliga Ucrete- systemet medpolyuretanharts och bindemedel. När Ucrete är korrekt specificerat håller beläggningen många år, även i mycket aggressiva industri- och bearbetningsmiljöer.

Snabb installation
Vi förstår att det inte alltid är lätt att stänga ner produktionslinjer. Därför kan många av våra system installeras på en helg eller till och med på en enda natt. Det är kostnadseffektivt att uppgradera till ett Ucretegolv eftersom nedtiden för produktionen
kan minimeras. Det går t.ex. att börja använda Ucrete UD200 redan efter 5 timmar vid 10 °C.
Smak- och luktneutralt
Ucretegolvsystemen är smak. och luktneutrala, även under läggningen. Därmed är de ett säkert val vid helg- och underhållsarbete. Din lokala Master Builders Solutions-expert ger dig gärna råd.
Temperaturresistens
Temperaturresistensen är den främsta egenskapen att ta hänsyn till när man väljer Ucretegolv. Den avgör hur tjock golvbeläggningen ska vara, vilket kan begränsa antalet lämpliga typer av ytor.
Halkskydd
Nästa viktiga punkter är estetik och ytprofil. Vilken golvstruktur som är lämpligast beror på:

1. Eventuellt spill och bräddning.

2. Vilken typ av arbete som utförs i området.

3. Krav på rengöringsrutiner.

Kemikalieresistens
Alla Ucreteprodukter har samma kemikalieresistens, se schemat på sidan 13. I det avseendet är alla Ucretegolv lika lämpliga.
Antistatiska egenskaper
Det finns ett antal antistatiska golv för miljöer där man behöver skydda känslig elektronik eller minimera risken för explosioner.
Mekanisk tålighet
I områden där man kan förvänta sig tung mekanisk belastning och intensiv trafik med hårda hjul ska tjockare golvsystem med större mängder tillsatsmedel användas.
Skräddarsydda lösningar
Det stora urvalet av Ucretegolvsystem gör att du kan få ett specialanpassat golv som helt tillgodoser dina behov och ger dig den bästa och mest ekonomiska lösningen.
Vi vill gärna hjälpa dig hitta det golv som passar bäst för dina lokaler.

Specifikation
  • Lång livslängd: unik tålighet mot stötar och slitage. Många 20 – 30 år gamla Ucretegolv i aggressiva miljöer används fortfarande.
  • Smak- och luktneutral, även under installation för lokaler för livsmedelsbearbetning.
  • Snabb installation och härdning, även vid låga temperaturer. Specifikationerna uppnås efter bara 5 timmar vid 10 °C. Därför är Ucretegolv särskilt lämpliga vid renovering.
  • Fukttålig: kan installeras på 7 dagar gammal betong utan specialgrundning, vilket gör det lättare att hålla snäva tidsramar.
  • Tålig mot värmechock: klarar spill med temperaturer upp till 150 °C, beroende på specifikationen.
  • Hygienisk: kan rengöras till samma standard som rostfritt stål och främjar inte biologisk växt. Bidrar därmed till att upprätthålla den hygieniska standarden.
  • Motståndskraftig mot kemikalier: från starka syror till starka baser, fetter, oljor och lösningsmedel, som snabbt bryter ner andra typer av hartsgolv.
  • Ren och säker, både för dina anställda, dina produkter och miljön. Tilldelad Eurofins Indoor Air Comfort Gold- certifikat för gott inomhusklimat.
    För att garantera ett kvalitetsgolv som håller i många år installeras ditt golv av specialutbildade golvläggare.